Een Travellerspoint blog

It's a divers paradise!

sunny 35 °C

Hallo allemaal,

daar zijn we weer met een verhaal over mijn avonturen :) De laatste keer dat ik een blogberichtje plaatste, was ik net aangekomen in Coron. Coron is een plaatsje op Busuanga Island, een gebied waar in de Tweede Wereldoorlog veel Japanse schepen gebombardeerd werden door de Amerikaanse luchtmacht. Als gevolg hiervan liggen er tientallen scheepswrakken rondom de eilanden in dit gebied. Het interessante is dat je nu als duiker deze scheepswrakken kunt ontdekken en dat is ook precies waarom ik naar Coron ben gekomen. In totaal heb ik hier vijf scheepswrakken uit 1944 van binnen en buiten kunnen bezichtigen tijdens het duiken. Onder leiding van de duikgids konden we de wrakken betreden. In enkele wrakken konden we minuten lang door de verschillende ruimtes navigeren, allemaal in het donker, maar gelukkig wel met een speciale zaklamp. Tijdens deze duiken kun je zwemmen door de gaten die de bommen hebben achterlaten, je ziet dan echt wat voor impact die bommen hebben gehad op die enorme schepen. Sommige schepen waren wel 160 meter lang, gigantisch. In enkelen waren ook schedels van mensen of schildpadden te zien, een bizar idee. Je beseft dan pas goed dat er werkelijk mensen gestorven zijn op die plek. Tot nog toe had ik slechts twee wrakduiken gedaan, dus ik was hierin nog wat onervaren, maar ik moet zeggen dat het mij goed beviel. Het is wel oppassen met scherpe randjes of sommige giftige vissoorten die gecamoufleerd op de randen liggen. Mijn 50e duik was bij het meest interessante en een van de grotere schepen, Taiei Maru. Dat was een geweldige ervaring!

Naast de scheepswrakken heb ik nabij Coron ook nog in een grot gedoken. Vanuit zee lag de opening naar de grot op zo’n 15 meter diepte. Zodra je onder water de tunnel doorging, kon je na 5 minuten weer aan de oppervlakte komen, maar wel in de grot! Vanaf land kun je de grot niet in, dus er was niemand. Alle wanden glinsterden en aan het ‘plafond’ hingen stalactieten. Kortom, ik heb hier heerlijk gedoken!

Vanaf Coron was het een 7 uur durende bootrit naar El Nido, gelukkig was de zee vrij rustig en het uitzicht prachtig :) Gelijk eventjes op het strand gaan liggen, wat is vakantie toch zwaar soms ;) Helaas heb ik de dagen erna niet meer van de onderwaterwereld en het strand kunnen genieten, omdat ik een flinke ontsteking op mijn been had. Echt heel erg vervelend, want daardoor heb ik de prachtige lagunes en eilandjes ook niet kunnen zien en dat was zo’n beetje de reden waarom ik hier naar toe ging… Dus om mezelf bezig te houden, had ik besloten mijn duikkennis maar te verrijken. Uiteindelijk de Nitrox cursus gedaan, dit zal voor veel van jullie niet veel zeggen, maar hierdoor kan ik met een hogere concentratie van zuurstof in de zuurstoffles langer onder water blijven.

Vanaf El Nido met een busrit en een vliegtuig naar de stad Cebu. Hier gelijk weer op de bus gestapt naar het noorden van dat eiland. Op naar mijn laatste stop in de Filippijnen, Malapascua! Heel lang getwijfeld welk eiland ik in de omgeving van Cebu wilde aandoen, maar de mogelijkheid om Tresher Sharks te zien en de komst van een aantal mensen die ik in Boracay had leren kennen, had mij over de streep getrokken. Ik heb er ook geen moment spijt van gehad, want de eerstvolgende dag was het gelijk om 04:00 opstaan om op zoek te gaan naar de Tresher Sharks. Ik had veel geluk, want de eerste duik was gelijk raak :)! Een stuk of 3 Tresher Sharks lieten hun gezicht zien, echt prachtige haaien met een heel sierlijke staart. Verder ook deze week weer onwijs veel gedoken. De eerste 3 dagen was ik op pad met de duikers uit Boracay, een heel leuk groepje van zo’n 10 mensen die allemaal divemasters of duikinstructeurs waren. Dus weer veel van kunnen leren in die dagen. Ook een nachtduik gedaan, weer met de zaklamp op pad! Dit was een van de meest bijzondere duiken ooit, ik zag zo onwijs veel vissen die ik nog nooit had gezien. Mandarijnvissen, zeepaardjes in overvloed, een baby blueringed octopus, enz… Jammer genoeg deed mijn onderwatercamera het niet meer, dus de foto’s zijn wat schaars dit keer. Gelukkig heb ik nu van mijn lieve ouders hun camera mogen lenen, dus ik kan weer verder fotograferen onder water! Verder op het eiland was het erg, erg rustig. Wel goed om helemaal tot rust te komen, niet dat ik veel stress heb gehad de afgelopen maanden, haha!

Toen werd het de 3e van december toch weer echt tijd om het land te verlaten. Wederom triest. Indonesie en de Filippijnen zijn echt twee geweldige landen waar ik zeker terug ga komen. Maar goed, niet getreurd, want het volgende deel van de reis belooft ook veel goeds. Op naar Hong Kong en Australie!!!

Voor nu iedereen een hele fijne jaarwisseling. Dit jaar zal ik in Sydney zijn bij de Harbour Bridge met Michelle!!!

Geplaatst door berlindakoolen 16:36 Gearchiveerd in Filipijnen

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Klinkt weer super Berlin! Volgens mij ben je heerlijk aan het genieten. Ik zag ook je foto's op je fb, wat heerlijk en wat zie je er goed uit!

Fijne jaarwisseling en veel plezier nog :D

Liefs Kim

door Kim

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint