Een Travellerspoint blog

Bye bye India, hello Kuala Lumpur

sunny 30 °C

Oke… We zijn ondertussen ruim een maand verder, dus het wordt wel weer eens tijd om een berichtje te plaatsen. Ik ben veel te druk bezig geweest met genieten van alles wat ik zie en relaxen en ik had mijn blogberichtjes wat minder prioriteit gegeven. Ik heb het maar even opgedeeld in 2 delen. Maar goed, waar waren we gebleven… O ja, Varanasi in India!

Na nog wat boottochtjes over de Ganges River, waar mensen zwemmen, kleding wassen, ‘douchen’, lijken verbranden en urineren (en dat allemaal in dezelfde rivier), werd het tijd voor mijn laatste treinreis door India. Na een lange reis van zo’n 13 uur, kwam ik aan in Calcutta, waar er een auto met chauffeur mij stond op te wachten :) Wat een heerlijke luxe, dankzij Namasté Reizen en TSI Holidays!! Voor vannacht was er een hotelkamer in een hotelletje gereserveerd, met AIRCO!, heerlijk. Ik vond dat ik wel even mocht genieten van deze heerlijke verkoeling na 3 weken in bloedhete en muffe guesthouses, dus heb de rest van de dag helemaal niks gedaan :P Helaas waren er direct tegenover het hotel wegwerkzaamheden die de hele nacht doorgingen, heb bijna geen oog dicht gedaan :( De volgende ochtend moest ik wel weer fris en fruitig zijn, want ik werd opgehaald voor de 3-daagse naar Sunderbans Tiger Reserve. Wat een fijne excursie was dat, eindelijk wat frisse lucht en natuur zonder al te veel mensen om je heen. Ik was ook nog eens de enige gast in het hele resort, dus het was in ieder geval wel lekker rustig. De dochter van de eigenaar was gelukkig erg aardig, dus heb met haar gezellig kunnen kletsen.

De rest van de tijd in Sunderbans doorgebracht met mooie boottochten door ongerepte natuurgebieden, maar helaas geen tijgers gespot. Wel een watermonotoring lizard, spotted deer en nog wat andere vreemde beesten. Het was een heerlijke tijd hier!

Na nog wat tijd in Calcutta, kon ik gedag zwaaien naar India en landde mijn vliegtuig in Kuala Lumpur. Het voelde echt even als thuis komen :) Kuala Lumpur is echt zo’n geweldige stad, het heeft de charme van Azië, maar ook de westerse gemakken (en je wordt niet overal zo aangestaard!). Hier heerlijk genoten van mijn eerste stukje vlees in 4 weken!!! In India leek het mij niet zo’n goed plan om vlees te eten, gezien de condities van de keukens en hygiëne van de mensen, dus ben hier op de vegetarische tour gegaan. Het heeft geholpen, want ben geen enkele keer ziek geweest. Maar merkte toch wel dat ik erg snakte naar een stuk vlees, dus ben de eerste avond direct naar Outback Steakhouse gegaan (ja, als je dan weer vlees kunt eten, moet je het natuurlijk wel gelijk goed doen:P). Heerlijk!!! Verder rondgedwaald in de stad, Chinatown bezocht en uiteraard KL Tower en Petronas Twin Towers weer even gefotografeerd. Ook gelijk maar even de kans genomen om toch wat spullen naar huis te sturen, bleek dat sommige spullen toch een beetje overbodig waren ;) Het duurt wel 3 maanden voordat het thuis arriveert, maar ach…

Geplaatst door berlindakoolen 5:43 Gearchiveerd in India Tagged kuala varanasi lumpur calcutta sunderbans_tiger_reserve

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hoi Berlinda, Leuk verhaal ... Je hebt... lees ik... al heel veel gezien en ook kunnen genieten van al het mooie en verschillende culturen. De leefgewoontes zijn steeds anders, met luxe en ook zonder. Ik kijk er steeds naar uit om je foto's te zien. Vanop mijnen stoel voor de laptop geniet ik van al het moois, laat het dan bij ons maar buiten regenen;-)....
Geniet nog maar verder en tot later
heel vele groetjes vanuit België
Brigitte en Marnix

door Brigitte

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint